Goedkoop op vakantie, de beste deals

Wanneer je goedkoop op vakantie wil denk je al snel aan all-inclusive vakanties. Echter bevalt dit concept niet iedereen, vooral wanneer je wat meer van de lokale bevolking en cultuur wil zien. Hier komen wat tips om goedkoop op reis te gaan.

Op vakantie in Oost Europa

In Oost Europa zijn er een aantal plaatsen waar je kunt genieten van een heerlijke vakantie aan het strand, op het platte land of juist in een grote stad, maar dan voor een leuke prijs. Budapest is bijvoorbeeld een stad die erg goedkoop is voor onze Nederlandse begrippen. Je kunt er genieten van een dagje in de spa, mooie hotels en heerlijke maaltijden voor een fractie van de prijs die je in Nederland zou betalen. Ook is Budapest gewoon een hele mooie stad, en ja rondlopen en foto’s maken is natuurlijk helemaal gratis!

Bulgarije, en de hoofdstad Sofia zijn ook een mooie en goedkope vakantie bestemming. Je kunt in Bulgarije naar het strand maar ook genieten van de unieke cultuur en de vele museums en monumenten.

Huur een appartement in plaats van een hotel kamer

Tegenwoordig is het erg simpel om via verschillende websites een appartement of kamer bij iemand te huren. Het voordeel hiervan is dat je meer ruimte hebt dan in een hotel, dat het vaak goedkoper is maar ook dat je een keuken hebt. Naast de overnachtingen is eten vaak een grote kosten post op vakantie. Wanneer je in een hotel verblijft eet je 2 à 3 keer per dag in een restaurant, en dat is op den duur prijzig. Wanneer je toegang tot een keuken hebt kun je boodschappen doen en binnen je budget blijven door zelf te koken. Natuurlijk kun je alsnog om de paar dagen een keer uit eten gaan om de lokale specialiteiten te ontdekken.