Wil je binnenkort op reis naar Turkije voor een vakantie of om familie te bezoeken? Houd er wel rekening mee dat je moet beschikken over een geldig visum als je deze reis wilt afleggen. De regels zijn de afgelopen jaren nogal eens veranderd. Daarom houden wij je graag op de hoogte. Het is bovendien steeds eenvoudiger geworden, tegenwoordig kan je online een visum aanvragen en dat heeft er ook voor gezorgd dat de prijzen hiervan enorm zijn gedaald. Turkije wordt bovendien steeds populairder onder Nederlandse vakantiegangers waardoor de aanvragen voor een visum ook alsmaar blijven stijgen.

De visumregels zijn veranderd

De afgelopen jaren zijn de regels nogal eens veranderd, eerst hoefde je helemaal geen visum te hebben om af te reizen naar Turkije maar dat is een paar jaar terug toch weer anders geworden. Toen moest je nog een papieren visum aanvragen en kon het soms wel weken duren. Omdat dat funest was voor de toeristische sector in Turkije is het proces toch wat eenvoudiger gemaakt. bijvoorbeeld door het mogelijk te maken om online een visum voor Turkije aan te vragen.

Online-aanvragen is eenvoudiger en voordeliger

Tegenwoordig is het mogelijk om online aanvraag voor een visum in te dienen. Dit heeft er niet alleen voor gezorgd dat het proces een stuk sneller is geworden, het is tegenwoordig ook een stuk voordeliger. Eerst kreeg je het visum pas na een week bijvoorbeeld, nu is dat binnen een dag. Eerst moest je er meer dan € 100 voor betalen en nu is het maar € 25 gemiddeld.

Turkije wordt steeds populairder

Vooral onder Nederlands vakantiegangers worden de Turkse badplaatsen een steeds populairder. De afgelopen jaren had de toeristische sector in Turkije nog een beetje een dip maar sinds korte tijd zit het weer behoorlijk in de lift. Dit komt wellicht ook omdat de financiële crisis in Europa enigszins voorbij is, steeds meer mensen gaan weer op vakantie en Turkije is daarbij een populaire keuze als vakantiebestemming.