Originele vakantie activiteit

Ben je geen fan van een week lang aan een zwembad of op het strand liggen? Dan zijn er gelukkig genoeg opties om een super leuke en sportieve vakantie te hebben. We presenteren je hier Rock City in Tennessee, Amerika.

In Chattanooga, een stad in de Amerikaanse staat Tennessee kun je een bezoek brengen aan Rock City. Bovenop de berg genaamd « Lookout Mountain », nog geen 10 km van het centrum van Chattanooga, kun je je auto parkeren en kaartjes kopen voor deze leuke attractie. Trek dus je goede wandelschoenen aan en hop de berg op. Je moet hier een paar uur voor uit trekken, het is een flink stuk lopen en je zult vaak stoppen om foto’s te maken.

Eenmaal door de portiekjes heen kom je in een prachtig stukje natuur uit met grote rotsformaties en ruim 400 verschillende plantsoorten. Door de bordjes te volgen zul je niets missen, en langs mooie uitkijkpunten komen. Om even pauze te nemen kun je naar de roofvogel show gaan kijken, of bovenop de berg wat drinken, lunchen of een ijsje eten.

Eenmaal boven op de berg kun je 7 staten zien liggen. Je kunt op verschillende manieren op dit punt komen, voor degenen die niet bang zijn is er bijvoorbeeld een smalle hangbrug. Ook zul je door spleten in de rotsen moeten, soms zelfs zijwaarts omdat je er anders niet door past, dit maakt deze ‘wandeling’ erg spannend en vooral gevarieerd.

Iets waar je zeker niet voorbij wil lopen zonder goed de kijken is Lover’s Leap. Hier zie je een prachtige waterval en kun je op een platform staan dat boven de vallei hangt.

Na je bezoek aan Rock City, dat trouwens ook met kinderen heel goed te doen is, zijn er nog veel meer activiteiten op Lookout Mountain zoals Ruby Falls en de Incline Railway. Genoeg voor een complete dag, of bijvoorbeeld twee middagen.

Save

Save