Voor een leuke verfrissende vakantie is SriLanka the place to be. Het heeftprachtige culturele stekjes, leuke safari’s en fantastische stranden. Viaeen  rondreis SriLanka is het mogelijk om zoveel mogelijk van het eiland te zien.Toch is het zelfs met een rondreis van 2 weken onmogelijk om alles te zien.Daarom wordt hier een overzicht gegeven van een route door het zuiden van SriLanka, waarbij je heel veel nieuwe ervaringen op zal gaan doen.

Galle
Je zult na je reis aankomen in Colombo. Vanaf daar zul je je reis beginnen naarde eerste stop: Galle. Galle is een super oud stadje in Sri Lanka dat tot hetculturele erfgoed van Nederland behoord. Je kan in dit stadje namelijk nog veelterugzien van de vroegere Nederlandse overheersing van de 17e en 18eeeuw. Het was in die tijd een belangrijke havenstad, waar Nederlanders eengigantisch fort hebben gebouwd. Dit gigantische fort is tegenwoordig omgebouwdtot een leuk stadje met winkels en restaurantjes. Je kan hier goed twee dagenvermaken en is tegelijkertijd een echte culturele kijk.

Mirissa
Vlakbij Galle ligt Mirissa. Mirissa heeft een prachtig strand waar je een paardagen lekker kunt ontspannen. Bovendien kun je in Mirissa een walvissen safariboeken, waarbij je echte walvissen kunt gaan spotten! Dit whale watch seizoenloopt vaak van november tot en met april en is dus geen activiteit die je inhoog zomer kunt gaan doen.

Tissamaharama
Na een paar dagen ontspannen, kan de reis voortgezet worden naar Tissamaharama.Dit plaatsje bevindt zich middenin het plattelandsgebied en valt daarom ineerste instantie niet zo op. Er zijn in dit plaatsje veel excursies te boeken.Zo zijn er gigantisch veel rijstvelden die zeker de moeite waard zijn om tebekijken. Deze rijstvelden komen vooral tot hun recht rond het einde van demiddag als de temperaturen weer wat beginnen te dalen en de zon langzaamondergaat. Een prachtig plaatje.
Bovendien dient het als perfecte uitvalbasis voor een safari in Yala NationalPark. Eén van de safari’s die je hier kan doen, is de luipaarden safari. Naastdeze safari, kun je onder andere olifanten, krokodillen en verschillendesoorten vogels spotten.

Ella
Last but not least, Ella. Na alle drukke bezigheden inTissamaharama is dit weer een ideale plek om even tot rust te komen. Je kanhier meerdere dagen relaxen, voordat je weer teruggaat naar Nederland. Hetheeft een zeer relaxten omgeving met theevelden en vele rotspartijen. Je kunthier dus prachtige wandelingen maken en meerdere uitzichtpunten bewonderen. Eenechte aanrader dus om je laatste dagen door te brengen.

Samenvattend, is dit één van de routes die je kunt nemen om Sri Lanka langzaam te ontdekken. Mocht dit je nou totaal niet trekken, dan kun je altijd nog een rondreis Indonesië plannen, waar je ook prachtige bezienswaardigheden hebt.