Vakantie roadtrip tips

In welk land je ook op vakantie gaat, een roadtrip is iets dat je goed voor moet bereiden. Ten eerste moet je je vervoer kiezen, ga je liever een rondreis maken met een auto of met een camper bijvoorbeeld? Het voordeel van een camper is dat je meer spullen mee kunt nemen en niet in een hotel of tent hoeft te slapen.

Ga je naar een warm land, of reis je een stuk door de woestijn? vraag dan advies aan ervaringsdeskundigen over hoe je dit op een veilige manier kunt doen. Natuurlijk kun je ook voor andere rondreizen advies vragen aan ervaren personen. Ga ook opzoek naar de verkeersregels van de landen waar je door zult reizen, zo voorkom je problemen.

Wanneer je met (jonge) kinderen reist is het belangrijk ze eerst goed uit te leggen hoe de rondreis zal verlopen, zo weten ze dat ze bijvoorbeeld een paar weken in de camper zullen leven en zijn ze goed voorbereid. Vergeet natuurlijk niet genoeg speelgoed e.d mee te nemen zodat ze zich onderweg niet vervelen.

Neem genoeg eten en vooral water mee. Plan je reis zo dat je om de paar dagen bij een supermarkt, boerenmarkt of locale winkeltjes wat boodschappen kunt doen. Vooral wanneer je voor het eerst een roadtrip maakt is dit erg belangrijk, zo voorkom je dat je zonder eten of schoon drinkwater komt te zitten.

Veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkst. Of je nu met de auto of camper gaat, check voor vertrek maar ook tijdens de reis regelmatig of alles in orde is. Neem reserve lampjes mee en zorg ervoor dat je van te voren weet hoe je deze moet vervangen. Een reserve wiel, krik e.d zijn natuurlijk ook onmisbaar. Check onderweg de bandenspanning, het niveau van de olie, en of je remmen goed werken, zo verklein je aanzienlijk de kans op ongelukken.

Save