Veilig op vakantie

Om volop van je vakantie te genieten wil je je natuurlijk wel veilig voelen en zo min mogelijk risico lopen. Daarom zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, afhankelijk van je bestemming en je manier van reizen.

make a plan for vacation

Wanneer je naar het buitenland gaat check dan eerst of het er op het moment wel veilig is. Vermijd landen waar veel onrust is, al helemaal wanneer je met kinderen op vakantie gaat. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het land over het algemeen veilig is, maar dat een aantal gebieden, steden of wijken afgeraden zijn. Zorg ook dat je op de hoogte bent van plaatselijke wetten en gebruiken om problemen en eventuele conflicten te voorkomen.

 

Doe ook voor vertrek wat research naar het eten en drinken van het land van bestemming. Kun je er bijvoorbeeld wel of niet water uit de kraan drinken? Welke lokale gerechten bevatten de ingrediënten waar je allergisch voor bent? Neem een schriftje mee waarin je wat belangrijke woorden en zinnen hebt vertaald, zoals de dingen waar je allergisch voor bent, eventuele ziektes die je hebt, de namen van je medicijnen (in de bijsluiter staat vaak hoe het product in een ander land heet).

 

Ga je op pad met de auto, camper of caravan, check dan van te voren of alles in orde is. Je kunt ook naar een garage gaan zodat je zeker weet dat alles wordt nagekeken door professionals. Onderweg moet je regelmatig je bandenspanning checken (die kan variëren als je bijvoorbeeld veel bagage en personen in je auto hebt) en er voor zorgen dat je reserve lampjes, een reserve band en klein gereedschap hebt.

 

Het komt er dus op neer dat voorbereiding het allerbelangrijkst is. Online kun je veel informatie vinden over je reisbestemming en de dingen waar je op moet letten.